Köp- & Leveransvillkor

Här kan du ta del av våra köp- och leveransvillkor, författade för att förtydliga respektive parts förbindelse i samband med köp och leverans. Vid första beställningen lägger vi alltid upp ett konto kostnadsfritt. I övrigt gäller följande beställningsvillkor.

Miljöavgifter
Miljöavgifter är inkluderade i priserna.

Priser
Alla priser anges både med och utan moms. Välj själv vilket pris du vill se.

Förpackningsstorlekar
Ljuskällor levereras endast i hela förpackningar (se respektive produkt för aktuell förpackningsstorlek).

Betalning
Vid köp mot faktura så gäller Klarnas faktureringsvillkor. Mer information finner du vid betalning. Om ni hellre föredrar att få en faktura direkt från Svenska ljusgrossisten är det bara att kontakta kundtjänst via mail eller telefon.

Payments from outside Sweden
Payments from other countries than Sweden are accepted via Paypal (Mastercard, Visa and Paypal wallet). Contact Customer support for guidance.

Fraktkostnader
Fraktfritt vid beställning över 600 kr exklusive moms (750 kr inkl moms).
Vid beställning under 600 kr exklusive moms tillkommer en fraktkostnad om 70 kr exkl moms.

Reservation
Vi reserverar oss rätten att i specifika fall neka köp. Vår generella policy är att välkomna alla som kunder men där avsikten med köpet strider mot våra etiska riktlinjer eller där vi bedömer att köpet på kort eller lång sikt kan ha en negativ inverkan på vårt företag eller på vår omvärld kan vi välja att neka leverans. I det fallet återbetalar vi givetvis eventuella inbetalda belopp till fullo.

Leveranstid
Leveranstid för lagervaror är ca 1-3 arbetsdagar.

Leveranstid för webblagervaror är 5-7 arbetsdagar.

Leveranstid för produkter som byggs på beställning har leveranstid på 5-22 arbetsdagar.

Webblager
Vi har ett stort sortiment av belysningsartiklar på vårt lager i Stockholm men vissa produkter är beställningsvaror och lagerhålls endast på Europalagret, i dessa fall är leveranstiden 5-7 arbetsdagar. Ett fåtal produkter i vårt sortiment tillverkas endast på beställning vilket medför en längre leveranstid på upp till 22 arbetsdagar. Kontakta oss gärna för att få reda på mer exakt leveranstid för specifika produkter.

Beställningar gjorda innan 12:00 levereras normalt nästkommande arbetsdag. I det fall där beställning sker till orter som inte har dagliga leveranser med DHL kan leveranstiden bli något längre.

Returer
Som konsument har du rätten att upp till 14 dagar efter bekräftat köp återlämna köpt(a) produkt(er) och återfå full köpeskilling. Detta gäller endast om produkten är oanvänd i originalförpackning utan yttre åverkan. I det fall där du är missnöjd med köpt produkt har du rätt att ångra ditt köp enligt lagen om distansavtal. Även vid ångerrätt krävs att produkten återlämnas i originalskick i originalförpackning.

Kontakta alltid kundtjänst innan du vill genomföra en retur så hjälper vi dig att genomföra returen på bästa möjliga sätt.