Concord

Varumärket Concord är en del av Feilo Sylvania och är ett av Europas mest respekterade varumärken inom arkitektonisk belysning och för displaybelysning. Concord har många och starka referenser i museer, gallerier och Luxury Retail.

Med en stark tillverkningsindustri i Storbritannien, är Concord känd för sin starka designfilosofi, högteknisk prestanda och estetisk form. Concord fokuserar på belysningslösningar för att möta behoven hos arkitekter, inredning och ljusdesigners.

Concords innovativa portfölj är en av de mest omfattande på marknaden, som omfattar belysningsskenor och spotlights, downlights, omgivande ljus, infällda och linjära lösningar för en mängd olika applikationsområden. Concord ger segmentet specifik belysning rådgivning och hela sortimentet stöds av in-house teknisk expertis, från optisk systemdesign till fotometrisk mätning och testning.

Concords resa går ända tillbaka till 1968 när ”Powerflood”, en av de första tillämpningar av tvåsocklad linjär halogenlampa, tog belysningsmarknaden med storm, så mycket så att Luciano Zucchi, designchef för Concords ursprungliga moderbolag Rotaflex, kommenterade ”vi säljer inte armaturer – vi säljer belysning”. Under perioden 1979-1988 etablerade sig Concord som varumärket som verkligen kunde belysning. Denna period är för många känetecknad av ikonen Janet Turner – ”En doyenne inom belysningsbranschen.” Janet Design var Designdirektör på Concord Lighting i 20 år. Under hennes ledning och styrning, blev High Holborn (London) showroom ett nav för ledande designers och arkitekter, varav många fortfarande är välkända för sina Londonbaserade metoder.

Concord utbud av LED-armaturer har vunnit många prestigefyllda designpriser och branschutmärkelser under de senaste åren. Under 2011 vann Beacon Muse hela 3 belysningsutmärkelser och gjorde ”rent hus” med sina högpresterande och vackra produkter. Deras Stadium-serie vann våren 2010 det prestigefyllda Red Dot Award. På senare tid har Concord Glace vunnit Bästa interiörarmatur vid Best Interior Awards och varit finalist på Lux Awards och FX Awards, alla utmärkelser förstärker beviset att Concord är det självklara varumärket vid krävande belysningsbehov.

HISTORIA CONCORD

  • 1964 – Noterades på Londonbörsen
  • 1965 – Concord hade ett registrerat patent på begreppet ”downlight”, som varade 1966-2006
  • 1972 – Vann Queens Award till industri för export Achievement
  • 1979 – Ett unikt utbud av downlights kallade ”Quill” var avsedd för den Terrance Conran Group
  • 1990 – Concord såldes och integreras i Sylvania International
  • 1992 – Terrence Woodgate utformade ”milstolpe”-armaturer i form av LED 100 och LED 150 kompaktlysrörsdownlights (de tunnaste armaturerna på marknaden)
  • 1998 – Torus 100 lanserades, och blev självklara valet för museer och detaljhandel
  • 2000 – Marlin och Concord samman till Concord Marlin
  • 2007 – Concord moderbolag SLI såldes till Havells – den indiska elektroteknik grupp som bildar Havells Sylvania